Kari Kulmala

Suomen veteraaniurheijoille mainetta ja kunniaa!

35-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilijoiden maailmanmestaruuksista kilpailtiin kuuden päivän ajan 3.-8. huhtikuuta Jyväskylässä. Suomen yleisurheilumaajoukkue oli mitalirohmu voittamalla selvästi maiden välisen mitalitilaston. Suomalaisurheilijat saavuttivat kuuden päivän aikana yhteensä 129 kultamitalia, 114 hopeamitalia ja 104 pronssimitalia. Kisoissa oli mukana yhteensä 63 maata, joista 53 saavutti vähintään yhden mitalin.

Suomalaiset tekivät kisoissa useita ikäluokkiensa maailmanennätyksiä. Yhtenä hienoimmista voidaan todeta 85-vuotiaiden miesten 4x200 metrin viestijoukkue, joka juoksi ikäluokkansa uuden maailmanennätyksen 2.32,15.

Keihäänheitossa suomalaismenestys oli myös huima. Esim. päätöspäivänä heitettiin keihästä seitsemässä miesten ikäluokassa ja suomalaiset voittivat näistä viisi.

Henkilökohtaisissa menestyjissä Yrjö Torikan kunto 85-vuotisten ikäluokassa oli sunnuntaina hurjaa. Torikka voitti maailmanmestaruudet sekä 400 metrillä että 1500 metrillä ja juoksi lisäksi Suomen 4x200 metrin maailmanennätysjoukkueessa. Torikka on siis todellinen Paavo Nurmi!

Suomi on kautta aikain ollut veteraaniurheilun suurmaa. Voikin hyvällä omallatunnolla kysyä, että missä muussa urheilussa suomalainen tekee vielä maailmanennätyksiä tai ottaa kolmoisvoiton, nelosvoitosta puhumattakaan? Luulisi, että myös valtiovalta olisi enemmän kiinnostunut veteraaniurheilusta.

Tuloksia kisoista lyhyesti:

http://www.svu.fi/?x103997=1084711

http://www.svu.fi/?x103997=1079103

http://www.svu.fi/?x103997=1074702

http://www.svu.fi/?x103997=1069737

http://www.svu.fi/?x103997=1063051

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuolta yhden SVU:n linkin takaa löytyi muun muassa tällainen mielenkiintoinen tieto: Esko Kuutti edusti olympiavoittaja Pauli Nevalan ja maailmanennätysmies Jorma Kinnusen kanssa Suomea vuoden 1969 Ateenan EM-kilpailuissa. Nevala ja Kinnunen ovat lopettaneet, mutta Kuutti voitti 70-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Taisipa myös mm. seiväshyppääjä Antti Kalliomäki saada maailmanmestaruuden.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Totta tosiaan. Antti Kalliomäki voitti 65-vuotiaiden miesten seiväshypyn tuloksella 320!

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Viimeistään silloin kun täyttää 50 vuotta, niin pitäisi alkaa miettimään seuraavia 50:tä vuotta ja sitä, että millaisessa kunnossa aikoo ne viettää. Hyvä pohjakunto auttaa myös verenpaineessa ym. Hyvällä kunnolla ei toki kaikkea voi estää jos geenit on huonot.

Käyttäjän akinieminen kuva
Aki Nieminen

Itse työskentelin melkein koko kisojen ajan, mutta silti kerkisin töissäni tapaamaan muutamia kisailijoita. Jutellessani kisailijoiden kanssa paistoi kaikista hyvä mieli ja meininki. Harmittaa, kun ei kerinnyt katsomaan kisoja kertaakaan.

Se on myös totta, että valtiovalta säästäisi joka vuosi omaisuuksia, jos saisi ihmiset liikkumaan. Lasten ja nuorten kohdalla säästäminen liikuntatuntien kohdalla alakouluissa on omasta mielestäni huonoimpia sijoituksia tulevaisuuteen mitä voi olla.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Nuorten liikuntatuntien säästäminen on todella suuri virhe. Se tulee kostautumaan varmuudella myöhemmin. Tämänhän näemme jo armeijaikäisten rapistuneessa kunnossa. Onneksi tähän on jo armeijassa havahduttu ja heillä suunta on oikeaan suuntaan.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset